marți, 22 decembrie 2009

Craciun

Sarbatori fericite!

2 comentarii:

  1. LA MULŢI ANI !
    Primul deceniu din noul mileniu s-a incheiat. Când a venit ”anul 2000” nimeni nu s-a lãsat convins cã deja trecuserã 2000 de ani de la Naşterea lui Christos. Când zicem: schimb prefixul anul viitor, vom fi parcurs deja, în întregime, acele decenii. Cum acum anii se numãrã de la Christos, la rigoare EL ar fi avut deja 2010 ani împliniţi la sfârşitul zilei de astãzi. Dacã elaborãm, adaug: acolo, şi acum anii se numãrã de la BUNA VESTIRE a fiecãruia, cum şi în legislaţia noastrã actualã pruncul nenãscut este om (şi nu-i puteţi atribui o vârstã negativã). În calendarul roman luna martie era prima lună a anului, de la echinocţiul de primăvară, dar odatã cu calendarul Gregorian 1 ianuarie a devenit prima zi a anului.

    Au trecut 20 de ani de când România şi-a schimbat drumul. Dacã am numãra ca iacobinii, noi intrãm nu în anul 20, ci în anul 21 de la Revoluţie!

    Cel mai minunat este cã MÂINE ANUL SE-NNOIEŞTE, PLUGUŞORUL SE PORNEŞTE, de unde rezultã cã aceastã colindã este veche din timpul când anul începea primãvara. Sã vinã primãvara şi sã purcedem la arat ca sã avem ce culege şi LA ANU’ ŞI LA MULŢI ANI!

    Cum spunea, la încercãri, mama unui prieten:

    DÃ DOAMNE, DAR DÃ ACUM!

    LA MULŢI ANI !

    RăspundețiȘtergere